Počinje drugo kolo Kviz-a “5+”, Tv Rubin

Kviz „ 5+“, koji godinama uređuje realizuje TV Rubin i ovoga puta je obuhvatila sve škole grada Kikinde i okolnih sela. Svoje znanje su pokazali sedmaci i osmaci, kao i uvežbanost ali i snalažljivost i to demonstrirali.

Sudeći prema nespretnim odgovorima gledalac je mogao da stekne utisak i da je trema kod pojedinaca odnela svoj danak. U večerašnjoj, osmoj po redu epizodi, koja je i poslednja u prvom kolu, svoje znanje će pokazati učenici OŠ „Feješ Klara“ i „Jovan Popović“.

 

Nakon ove epizode počinje drugo kole, u kom će se takmičiti đaci koji su bili bolji u prvim “moždanim okršajima”. Pitanja za takmičare smišljaju kikikindske enigmate Slavko Bovan i Vanja Tomašev, koji su i članovi žirija. Nagrade, koje je pripremila naša tv kuća su stimulativne i dokaz su da se trud i zalaganje iplati, pa će prvoplasirani svojoj školi odneti LCD televizor, drugoplasirani video kameru, dok će ekipa, koja osvoji treće mesto svojoj školi odneti foto aparat. Kviz „5+“ premijerno se emituje na programu TV Rubin svakog ponedeljeka u 19 sati i u repriznim terminima utorkom  takođe u 19  i sredom u 13 sati. Nakon završenog ciklusa, sve emisije će biti dostupne i na YouTube kanalu.