Počeo naučni kamp „Eksperimenti i prirodni zakoni“

U Centru za stručno usavršavanje od 15. do 19. avgusta održava se naučni kamp za učenike šestih, sedmih i osmih razreda pod nazivom „Eksperimenti i prirodni zakoni“.Učešće na kampu je besplatno, a u tročasovnim aktivnostima učestvuje oko tridesetoro dece, koji na neformalan način upoznaju pojedine naučne oblasti. Realizatorke kampa su nastavnice Dragana Vunjak i Jelena Vulić, koje su nam potvrdile da je u poslednje vreme nauka postala veoma popularna među mladima i istakle da su u potpunosti zadovoljne odzivom učesnika.
csu kamp za osnovce
Direktor Centra za stručno usavršavanje Dejan Karanović podsetio je na činjenicu da Kikinda može da se pohvali mladim ljudima koji se bave naukom poput Nikole Tepavca i Alekse Konstantinova.
Ovo je jedna od aktivnosti koju ćemo dalje negovati i davati svoj doprinos u nalaženju i razvijanju mladih talenata Kikinde, istakao je Karanović. Najzastupljenije naučne oblasti na kampu jesu fizika i hemija, mada se kroz obrađene teme uči i o biologiju, geografiji i istoriji. Nova saznanja usvajaju se kroz eksperimente, druženje i međusobnu razmenu ideja. Kamp se završava u petak, 19. avgusta, kada će učesnici otići u obilazak nove postavke Teslinog muzeja u Beogradu.