Počela velika prolećna akcija sakupljanja kabastog otpada

Drugu godinu organizuje se akcija sakupljanja kabastog otpada koja je danas počela u Mesnoj zajednici Iđoš. U selu su postavljeni veliki kontejneri u svim delovima sela, a meštani koje smo zatekli uveliko hvale inicijativu grada Kikinde koja se organizuje sa Kompanijom FCC. Miroslava Krnić, sekretarka Sekretarijata za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj istakla je da je u prošlogodošnjoj akciji prikupljeno 500 tona kabastog otpada.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-Na zahtev naših meštana iz seoskih sredina i ove godine organizujemo prolećnu akciju sakupljanja kabastog otpada. Njen cilj je unapređenje upravljanja otpadom. Sav otpad koji se sakupi odlaže se na deponiju u skladu sa važećim zakonima – istakala je Miroslava Krnić.

Ovim akcijama sprečava se zagađenje životne sredine, dodala je Ana Babić iz Službe za komunikaciju i korporativnu odgovornost Kompanije FCC:

-Akciju započinjemo 4. marta i na teritoriji MZ Iđoš kontejneri će biti postavljeni do 11. marta. Od 12. marta istu akciju organizujemo u Sajanu. Želimo da sakupimo sav kabasti otpad sa teritorije čitavog grada.

Miodrag Komanov, predsednik MZ Iđoš apelovao je na meštane da nestandardni kućni otpad ne odlažu na deponiju nego da za to iskoriste ovu akciju:

-Ovakve akcije su od velikog značaja. Prošle godine uklonili smo sav otpad sa deponije tako da meštani mogu na adekvatan način da odlože stvari koje im više ne trebaju.

Sakupljanje kabastog otpada u naredna tri meseca biće organizovano u svim selima i u gradu.