Počela vakcinacija u selima

Stanovnici sela koji se nisu prijavili za vakcinaciju imaju priliku da se imunizuju u svojim ambulantama. Ekipe Doma zdravlja sva sela obići će u tri dana, saznajemo od dr Biljane Marković, direktorice Doma zdravlja.Danas prvi vakcine primaju Velikoselci i Novokozarčani.

-Opredelili smo se da bez zakazivanja najpre vakcinišemo naše stanovnike sela. Cilj nam je da na ovaj način povećamo broj imunizovanih u mesnim zajednicama jer deo njih nema mogućnost da dođe do vakcinalnog punkta u grad kako bi se vakcinisao. Svi stanovnici sela koji ne budu u prilici da se vakcinišu sada vakcinisaće se za dve nedelje  – istakla je dr Biljana Marković.

U utorak su na redu Nakovo, Rusko Selo i Mokrin, a u sredu Iđoš, Sajan, Bašaid i Banatska Topola. Za ovu vakcinaciju na raspolaganju je samo vakcina kineskog proizvođača Sinofarm.

Zaključno sa jučerašnjim datumom obe doze vakcine primilio je 9.769 građana, a oko 10.000 treba da primi još jednu dozu. Na vakcinalnom punktu u Kikindi i dalje teče imunizacija i to samo građana koji su se prijavili putem e uprave.

Ono što je novina u radu jeste da kontrolne preglede kovid pozitivni mogu da urade i kod izabranog lekara samo ukoliko je prošlo 14 dana obavezne izolacije.