Počela nova školska godina

Prvi dan u školi posebno je pun emocija i đaci prvaci pamte ga do kraja života. Željni novih znanja i svesni da otpočinju novo poglavlje u životu učenici koji su prvi put seli u školske klupe imali su osmeh na licu.

Zajedno sa roditeljima i predsednica Skupštine Grada Stanislava Hrnjak i član Gradskog veća Miodrag Bulajić prvacima u osnovnim školama “Jovan Popović” u Kikindi i “Gligorije Popov” u Ruskom Selu poželili su sreću u školovanju i uručili im poklone lokalne samouprave.

Naša želja je da svim mališanima poželimo uspeh u školovanju. Roditeljima smo poručili da imaju dovoljno snage i energije, da budu tu za svoju decu i da ih podrže – istakla je Stanislava Hrnjak.

Iz budžeta grada obezbeđena su značajna sredstva za uređenje, adaptaciju i sanaciju škola, kako bi učenici imali bolje uslove za rad, istakli su Jelena Krvopić, direktorica OŠ “Jovan Popović” koja ima 35 i Marijan Đurasović, direktor OŠ “Gligorije Popov” koja ima 22 novih đaka na srpskom i mađarskom jeziku.

-Potrudili smo se da dočekamo naše đake u što lepšem ambijentu. Okrečeni su hodnici, kao i učionice u kojima će boraviti najmlađi đaci. Od većih investicija lokalna samouprava izdvojila je 2,2 miliona dinara za nastavak rekonstrukcije fasade. Za davadesetak dana očekujemo da su posao završi čime će fasada unutrašnjeg dela zgrade biti kompletno sanirana – rekla je Jelena Krvopić.

-Za vreme letnjeg raspusta pripremili smo sve prostorije u školi kako bi spremno počeli novu školsku godinu. Najveća investicija bila je rekonstrukcija svih toaleta u školi. Iz gradskog budžeta izdvojeno je oko četiri miliona dinara, a radovi su bili neophodni jer je polovina toaleta u školi bila van upotrebe – dodao je Marijan Đurasović.

Škole same određuju prioritetene radove, a gradska uprava je tu da im pomogne i da ih realizuju. Među većim investicijama ove godine je i rekonstrukcija krova OŠ “Feješ Klara” vredna devet miliona dinara.

U 15 osnovnih škola u gradu i selima prvi put u školske klupe selo je 462 đaka prvaka.Za sve su obezbeđeni darovi lokalne samouprave.