Počela Nedelja parlamentarizma

U Skupštini Grada Kikinde već četvrtu godinu organizuje se Nedelja parlamentarizma. Cilj je upoznavanje srednjoškolaca sa radom gradske skupštine. O tome kako se donese odluke, koja je uloga odbornika i koliko je važan rad skupštinskih organa srednjoškolcima je predstavila Stanislava Hrnjak, predsednica Skupštine grada:

 

 

 

 

 

-U prethodne četiri godine kikindski srednjoškolci pokazali su veliku energiju prilikom uključivanja u teme koje za njih nisu uobičajene. Danas ćemo pričati o tome kako izgleda politički i parlamentarni život u našoj državi. Predstavićemo rad lokalne skupštine, Statut, pravila – istakla je Stanislava Hrnjak, predsednica Skupštine grada Kikinde.

U ovoj nedelji učestvuju učenici sve četiri srednje škole.

-Učestvujem drugi put u Nedelji parlamentarizma i ovo je za mene odlično životno iskustvo – rekao je Dušan Lukač, učenik Gimnazije “Dušan Vasiljev”.

Mentori srednjoškolcima biće članovi Gradskog veća, a u četvrtak će biti organizovana simulacija sednice Skupštine grada. S obzirom na to da je u petak zakazna sednica gradskog parlamenta biće prisutni i učesnici Nedelje parlamentarizma.