Počela 25. manifestacija “Velikogospojinski dani” u Novom Bečeju

Manifestacija “Velikogospojinski dani”, u Novom Bečeju će po 25. put  biti organizovana od 23. do 27. avgusta. U petak će na platou kraj Tise nastupiti “Apsolutno romantično”, u subotu mađarski bend “Piramis”, Nina Badrić i Sergej Ćetković, a u nedelju “Amadeus bend” i Halid Bešlić.

Velika porodična manifestacija u Novom Bečeju, Velikogospojinski dani, ove godine ponovo će ugostiti  veliki broj posetilaca iz Vojvodine, Srbije i šireg regiona. Tradicionalno ova manifestacija se održava poslednjih dana avgusta, a povodom gradske slave Velike Gospojine. U toku manifestacije u planu je Revija paradnih zaprega na Tiskom keju, zatim „Velikogospojinski kotlić“, Etno bazar“ i druga dešavanja o kojima je, u okviru promocije manifestacije govorio Saša Dujin, direktor Turističke organizacije opštine Novi Bečej:

-Manifestacija danas počinje, otvaranjem ulice Zanatskog piva. Petak je namenjen otvaranju Etno bazara i Poljo festa. Uveče će nastupiti, nakon kuvanja riblje čorbe, bande tamburaške i grupa “Apsolutno romantično.

Uplivom broda Rečne flotile vojske Srbije u Tisku marinu će i ove godine zvanično početi Velikogospojinski dani o čemu je u okviru konferencije za medije, koja je i ove godine organizovana na brodu na Tisi, više rekao komandant Drugog rečnog odreda Rečne flotile Vojske Srbije, Darko Stričić:

-Prvi put zajedno sa Rečnom flotilom učestvuju i Specijalna i Prva brigata kopnene voske Srbije. U sklopu manifestacije će biti održan i Otvoreni dan, kada će građanstvo moći da se upozna sa naoružjanjem  i opremom naših jedinica. 

Tokom manifestacije najavljen je i šesti Gospojinski poljo-fest u okviru kog su uveli novine kao što je takmičenje u jahanju mehaničkog bika, a glavne nagrade su dvobrazni plug za muškarce i mobilni telefon marke Samsung za devojke.

Za one najveštije poljoprivrednike tu je i takmičenje u veštini upravljanja traktorom, gde je prva nagrada 55 litara motornog ulja, Manifestacija se zvanično završava u nedelju 27. avgusta uz večernje koncerte Amadeus benda i Halida Bešlića.