“Flora”pobednik Božićnog turnira u malom fudbalu, Kikinda-2019.


Fudbaleri   „Flore“ su i u finalnoj utakmici pokazali izuzetnu borbenost u duelu sa drugo plasiranom ekipom „Autoservis Jovin“ iz Zrenjanina, koju su pobedili rezultatom 2:1.

Ovogodišnji Božićni turnir u malom fudbalu opravdao je sva očekivanja, kada je  dobra i čista igra u pitanju. Dokaz koji ide toj tvdrnji u prilog su prepune tribine, tokom svih dana trajanja turnira, koji je, da podsetimo  počeo 3.decembra i završio se finalnim utakmicama 19. januara.

Finalno veče je to još više potvrdilo, kada su ljubitelji ove vrlo popularne igre, ne samo za muškarce, mogli i da se uvere gledajući veliki broj bravuroznih poteza i domaćina, kao i gostujućih fudbalera, naveo je Aleksandar Kresoja, predsednik organizacionog odbora turnira i dodao:

-Zaista možemo biti zadovoljni. Puno ljudi, puno duela. Prštalo je od golova, rezultati su vrlo realni i zaslužni. Pobednička ekipa je zaslužno pobedila i mislim da su zaista pokazali dobru uigranost i spretnost. Za mene je najveću pripremljenost pokazala baš ova publika, koja je zdušno navijala tokom trajanja turnira.

Prvoplasirana ekip, osim što je pokazala da je vrlo dobro organizovana i uigrana, imala je i čuvara mreže Vanju Stankovića, koji je uspešno branio boje svog tima. Imao je podosta težak zadatak, zbog jake navale protivničke ekipe.

Pobednička ekipa je ove godine bila u sastavu: Darko Krdžalin, Nebojša Đukić, Mihailo Raičević, Željko Popov, Zoran i Marko Spahić, Kristijan Šerhezi, Milan Kenjalo i Vanja Stanković. Prvoplasiranoj ekipi je uručena nagrada od 200 000 dinara i pehar, drugoplasirana ekipa je otišla sa osvojenih 50 hiljada dinara, dok su  bronza i 30 000 dinara pripai ekipi „Mz Novaković-pivnica“. Najbolji golman turnira je Milan Đaković, najbolji strelac Nikola Galić, dok je za najboljeg igrača turnira proglašen fudbaler pobedničkog tima „Flora“,  Marko Spahić