Plivači “Velike Kikinde” ekipni prvaci države

Proteklog vikenda Kikinda je bila domaći državnog prvenstva Srbije za pionire. Organizator takmičenja bio je Plivački savez Srbije, a kako ističe Dragana Ovuka, trener PK “Velika Kikinda” potpuno neočekivano naši plivači osvojili su osam medalja, kao i titulu ekipnih državnih prvaka:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-Posle sedam godina, klubu “Velika Kikinda” pripala je organizacija ovako značajnog takmičenja. Veliku podršku imali smo od gradske uprave i NIS-a. Preko konkursa “Zajednici zajedno” pre dve godine dobili smo opremu: staze i startne blokove, što nam je omogućilo da budemo domaćini ovakvog mitinga.

U konkurenciji 330 takmičara od 10 do 12 godina iz 42 kluba, klub “Veliku Kikindu” predstavila su 22 plivača koji su se takmičili u pojedinačnim trkama i štafetama. Najtrofejnija je bila Teodora Stančić koja je doplivala do tri zlatne i do po jedne srebrne i bronzane medalje. U disciplini 4X50 metara kraul muška štafeta okitila se zlatom, a najsjanije odličije pripalo je i muškoj štafeti 4X50 mešovito, dok je mešovita štafeta 4X50 metara osvojila bronzanu medalju.

U Plivačkom savezu Srbije zadovoljni su organizacijom takmičenja.

-Gradska uprava, Sportski centar “Jezero” i Plivački klub “Velika Kikinda” na naše veliko zadovoljstvo dali su sve od sebe da budu odlični domaćini ovog važnog prvenstva – istakao je Nedeljko Duduković, član UO Plivačkog saveza Srbije.

Veliku podršku pružila je lokalna samouprava.

-Prošle godine u potpunosti je rekonstruisan veliki bazen, urađena je antikorozivna zaštita nosećih stubova, zamenjeno je osvetljenje, a sređen je i sistem za filtraciju. Sada su stvoreni pravi uslovi za bavljenje ovim sportom – dodao je Miodrag Buajić, član Gradskog veća.

Plivački klub “Velika Kikinda” već 13. aprila biće domaćin još jednog velikog takmičenja, Međunarodnog mitinga KUP Kikinda.