Pioniri MOK „Kikinda“ vicešampioni Srbije

Nakon trijumfa na prvenstvu Vojvodine, pioniri MOK „Kikinda“ plasirali su se na državno prvenstvo, čije je finale održano u Zrenjaninu. Na ovo takmičenje otišli su sa ambicijom da osvoje medalju i u tome su uspeli.

U finalnoj utakmici se pokazalo da je igrački sastav Kikinđana bio znatno oslabljen i da su zapravo celo prvenstvo igrali sa šest igrača.

-Pobedili smo prvo obe utakmice u našoj grupi, jer je 12 ekipa bilo podeljeno 4 grupe. U polufinalu smo se sastali sa starim znancem SK „Volejom“, kao i u Kikindi na pokrajinskom prvenstvu. 

Poslednju utakmicu protiv „VGSK“ iz Velikog Gradišta počeli su veoma dobro, uz vođstvo od 19:15 u prvom setu, ali prednost nisu uspeli da realizuju do kraja, te je ona završena rezultatom 3:0.

Svoje viđenje prvenstva i finalnog meča izneo je i igrač Petar Živković, koji je i naglasio koja utakmica im je bila posebno zahtevna:

Mislim da je to bio meč protiv „Voleja“ u polufinalu. Da smo tu utakmicu izgubili,ne znam šta bi se desilo, jer je ona bila presudna za osvajanje medalje.

Ipak, trener Milan Radosavčev je zadovoljan. On kaže da ove momke u narednom periodu očekuje kadetsko prvenstvo i „kaljenje“ u Prvoj ligi, u kojoj će opet biti najmlađa ekipa.

Najveća podrška kako u materijalnom, tako i u moralnom pogledu su roditelji, koji su i tokom sva tri dana državnog prvenstva bili uz njih. Igrači i trener složni su u oceni da su ključ uspeha rad, trud i svakodnevni treninzi.