Pijaca dobija nov izgled

Pijaca u centru radi sedam dana u nedelji i među najprometnijim je delovima grada. Pijaca je deo Javnog preduzeća “Kikinda”, a kako je za našu televiziju rekao Nikola Vojinović, načelnik sektora za ostale komunalne delatnosti saradnja sa prodavcima i naplata je dobra.

-Većina stavki koje prethode početku renoviranja pijace su završene. Već sledeće nedelje biće raspisan tender za izradu projekta, posle čega će biti raspisana i javna nabavka za samu rekonstrukciju – rekao je Nikola Vojinović, načelnik sektora za ostale komunalne delatnosti.

U JP “Kikinda” očekuju da će se sa radovima početi u ovoj građevinskoj sezoni.

-Planirana je potpuna rekonstrukcija koja će se raditi po fazama.Kada se završe svi radovi prostor će biti zatvoren, a zidaće se i novi objekti u okviru pijace. Svi će biti pod jednim krovom tako da neće više kisnuti ni prodavci ni kupci. Prodavci će biti u sadašnjem prostoru dok to bude moguće, a kada više ne budu mogli da prodaju na sadašnjim mestima zbog radova biće izmešteni tako da njihov posao ne trpi – rekao je Vojinović.

U centru grada u delu u kojem je robna pijaca je 156 tezgi, na zelenoj ima 137 i 17 je na mlečnoj pijaci. Na pijacama na Mikronaselju i kod Medicine rada ima 24 odnosno 12 tezgi. Od ukupnog broja izdato je 80 procenata, a cene mesečnog zakupa su od 1.800 do 3.000 dinara.

Delatnost parkinga JP “Kikinda” preuzelo je 15. septembra prošle godine. Cene parkiranja su ostale iste 34,5 dinara u crvenoj i 23 u žutoj zoni, ali je doplatna karta sa 1.200 umanjena na 300 dinara. Planovi su u narednom periodu proširenje parking zona i uređenje parking mesta.

Besplatna parking mesta mogu da ostvare invalidi koji imaju 60 odsto oštećenja donjih ili gornjih ekstremiteta, kao i trudnice koje treba da donesu dokaz o trudnoći.