Peti festival meda “Kikindski pčelari Kikinđanima”

Peta izložba „Kikindski pčelari Kikinđanima“ biće organizovana na gradskom trgu u subotu, sa početkom u devet sati. Prošle godine je na ovoj manifestaciji učešće uzelo više stotina mališana kikindskih osnovnih škola.

 

Ove godine je raspored zbivanja festivala gotovo identičan, premda, kako je objasnio predsednik udruženja pčelara Kikinde Saša Čolak, datum je vrlo aktuealan zbog većeg broja dešavanja u samom gradu, kao što je i Trka za srećnije detinjstvo, što bi moglo da umanji broj prisutnih mališana, kojima je ovaj festival između ostalog i namenjen:

Festival će biti organizovan, kao što je to tradicija ispred spomenika Jovanu Popoviću, gde će biti postavljeni i štandovi, pa  će kikindski pčelari imati mogućnost da pokažu sve ono što uspešno rade godinama. Koristim  priliku da pozovem sve zainteresovane pčelare da dođu na predavanje, koje će biti organizovano u Kulturnom centru, nakon programa, a nakon predavanja, pčelari će posetiti ugledne pčelinjake.

Inače, dodao je Čolak, članovi Udruženja dobili su sredstva za ovu godinu od grada, na osnovu dva konkursa u iznosu od oko milion dinara, a od tog broja 650 hiljada će biti usmereno na pčelare početnike, a drugi deo u iznosu od 400 hiljada dinara za završetak radova na objektu udruženja, kako bi članovi mogli da rade sa svim preduslovima koje zahteva HACCP.