Penzionersko Veliko srce za Kalinu

Kikindsko udriženje penzionera svečanim koncertom pridružilo se humanitarnoj akciji “Veliko srce za Kalinu”. U programu su učestvovali članovi KUD-a ”Sunčana jesen”, gosti i prijatelji udruženja. O tome koliko grad ume i   želi da pomogne dokaz je svest o humanosti koja se vidi kroz razna okupljanja i osmišljena događanja.

Osim sportista, raznih klubova, organizacija, firmi, zatim pojedinaca i kikindsko udruženje penzionera je, kako je navela predsednica KUD-a “Sunčana jesen” Jela Veličkov, imalo želju da svojim angažovanjem motiviše sugrađane da budu deo humanitarne akcije “Veliko srce za Kalinu”:

 

 

-Dosta puta smo se uključivali u humanitarne akcije i pokazali da i penzioneri maju veliko srce. Veliko srce smo imali i za Jelenu, za decu s posebnim potrebama, tako i sada želimo da pomognemo i maloj Kalini. Potrudili smo se da u našem programu učestvuje što veći broj penzionera, pa i neki mlađi ljudi su došli da doprinesu koliko mogu.

Želju da budu deo koncerta ispoljili su osim članova KUD-a “Sunčana jesen” i pojedinci poput Anđe Jovanović, protojereja Jovana Silaškog, zatim Bobana Miškova, Đure Bucala kao i hora mladih “Sveti Nikolaj Srpski”.

Publika je mogla da čuje izvođenja od najmlađih učesnika, učenika osnovne škole, pa sve do onih koji su prevalili osmu deceniju života. Svi su istim žarom i poletom imali potrebu da budu deo humane priče.