Peđa Krstin planira da sledeće godine bude u prvih 100 tenisera sveta

Dvadesetčetvorogodišnji Peđa Krstin tenis je počeo da trenira u mokrinskom klubu. Kao šestogodišnjak vreme je provodio u nekadašnjoj zgradi bioskopa gde su mu teniska lopta, reket i šljaka oduzimali najveći deo dana.

 

 

 

 

 

 

-Ljubav prema ovom sportu prenele su mi starije sestre koje su se intenzivno bavile ovim sportom. Krenuo sam njihovim stopama i nikada nisam zažalio zbog toga. Na žalost one su odustale, a ja sam nastavio da treniram i sada sam tu gde jesam. Nadam se da ću biti još bolji – istakao je Peđa Krstin, teniser.

Najlepša sećanja vežu ga za mokrinsku šljaku i period kada je učio bekhend, forhend, servis. Ovu činjenicu rado ističe jer se nada da će tako uticati i na današnju decu da počnu da se bave tenisom.

-Već posle godinu dana treniranja počeo sam da učestvujem i da osvajam prve turnire, da budem među prvih nekoliko igrača. To je postao moj način života – dodao je Krstin.

Sa 15 godina već je igrao na mnogim turnirima u zemlji i inostranstvu i bio je među 10 prvih tenisera u Evropi. Tada je živeo na relaciji Mokrin, Beograd, Novi Sad. Kao tinejdžer koji obećava otišao je u inostranstvo.

-Otišao sam u Minhen kako bih radio sa slavnim trenerom Nikolom Pilićem koji je trenirao i Novaka Đokovića. Deo vremena provodio sam u Mokrinu gde mi je kondicioni trener bio Vladimir Zorić. Na završetku juniorske i početku seniorske karijere bio sam u Nici na ASP akademiji .

Dobre partije Peđu su uvele u krug igrača Dejvis kup selekcije naše zemlje. Selektor Nenad Zimonjić ukazao mu je poverenje, a Krstin je pobedio 50. igrača sveta Amerikanca Stiva Džonsa rezultatom 2:0 .

To je predivan osećaj, biti član reprezantcije, naročito selekcije kakva je Srbija u kojoj su bili najveći tenisera sveta. Za to živim da bi bio jedan od njih. Za mene je to bilo predivno iskustvo – napominje mladi teniser.

Naš sagovornik napominje da je teško biti profesionalni teniser. Puno je odricanja, puno je putovanja i ništa ne može da se planira unpared. Svih 12 meseci trenira šest sati dnevno, zdravo se hrani i dosta odmara:

-Najveći izazov mi je Vimbldon zbog trave. Na sve gren slemove i na svaki turnir veže me lepo sećanje.

Omiljeni teniser mu je čuveni Novak Đoković.

-On mi je prijatelj. Podržava sve nas mlade tenisere i to nam puno znači. Meni je puno pomagao savetima. Rekao mi je da verujem u to što radim i da uspeh neće izostati. Kada vam to kaže prvi reket sveta i jedan od najboljih tenisera svih vremena onda je to sigurno tako – rekao je Krstin.

Krstin je trenutno zauzima 168. mesto na listi najboljih svetskih tenisera:

-Nadam se da ću 2019. godinu završiti među prvih 100 igrača. To bi bio odličan uspeh i mislim da to mogu da ostvarim.

Najviše voli da igra na Australijan openu i taj turnir prvi je u sledećoj godini na kom će učestvovati.