„Pasuljijada“ po 13. put u Ruskom Selu

Udruženje „Rusko Selo – zavičaj moj“ organizovalo je 13. „Pasuljijadu“ na prostoru kod sportskih terena. Ova manifestacija održana je pod okriljem obeležavanja „Velikogospojinskih dana“.

Pasulj je kuvalo 18 ekipa, a sve neophodne namirnice obezbedili su organizatori.

-Zahvaljujući sponzirima, besplatno smo podelili oko 46 kg pasulja i od 70 do 90 kg suvog mesa. Ipak, cilj nije samo kuvanje, već da se okupimo, družimo i obeležimo seosku slavu, Veliku Gospojinu, kaže Milan Kesić, predsednik Udruženja „Rusko Selo – zavičaj moj“.

Ipak, za dobar pasulj, osim kvalitetnih sastojaka, još važnija je veština kuvara. Tradicionalno jelo u Ruskom Selu spremale su različite generacije. Svako je istakao da je za ukusan pasulj najvažniji sastojak ljubav.

Pasulj su kuvale i članice Udruženja žena Rusko Selo. Osim toga, one su za ovu manifestaciju pripremile i druge kulinarske đakonije, kako bi trpeza bila bogatija.

„Pasuljijadi“ je prisustvovao i glumac Novak Bilbija. Kako kaže, uvek voli da dođe u rodno Rusko Selo i da se druži sa prijateljima, a ovo mesto posebno zaživi tokom „Velikogospojinskih dana“.

   

Kako organizoatori ističu, želja im je da se kroz ovakve manifestacije u Ruskom Selu okupi što više ljudi i da zajedno, na kvalitetan način, provedu vreme, što je potvrdio i predsednik Mesne zajednice Imre Kabok.