Paketići za najmlađe članove Društva za dečiju i cerebralnu paralizu

Proslava Nove godine počela je nešto ranije za Društvo invalida za cerebralnu i dečiju paralizu Kikinda. Najmlađe članove Društva posetio je Deda Mraz, doneo im paketiće i fotografisao se sa njima. Ovo je poslednja aktivnost udruženja u ovoj godini, u kojoj su ostvarili još bližu saradnju sa Gradskom upravom.

-Lokalna samouprava nas nikad nije izneverila i uvek je pratila sve naše akcije. Imali smo podršku za sve naše aktivnosti i zbog toga smo im veoma zahvalni, ističe predsednik Društva invalida za dečiju i cerebralnu paralizu Kikinda Ivan Zarić.

Godina na izmaku dobar je povod da se sumiraju rezultati i naprave planovi za budući period. Oni moraju biti zasnovani na realnim očekivanjima.

-Mi moramo biti svesni da živimo u vremenima kada teško možemo svima ugoditi, a tako bi bilo i da su bolja vremena. Naše tradicionalne manifestacije, radionice i ostale aktivnosti bile su podržane od strane gradke vlasti. Imamo pomoć i od viših instanci, tako da ne možemo da budemo nezadovoljni, zaključuje Zarić.

Proslavi je prisustvovao i član Gradskog veća Miodrag Bulajić, koji je istakao da humanitarni rad predstavlja sinonim za ovo Društvo.

-Oni su veoma aktivni i rade u kontinuitetu na podizanju svesti o položaju osoba sa invaliditetom. Uključeni su u sportske aktivnosti radi očuvanja psihofizičkog stanja shodno mogućnostima. Deo su različitih edukativnih radionica. Zajedno radimo na poboljšanju njihovog položaja, borimo se protiv diskriminacije i stvaramo jednake uslove za njihove obrazovanje i zapošljavanje.

Društvo invalida za cerebralnu i dečiju paralizu Kikinda i lokalna samouprava partneri su u borbi za humanije društvo, dodaje Bulajić:

-To pokazuje koliko dobro sarađujemo. Udruženju pružamo bezrezervnu podršku, uvek mogu da računaju na nas. Humano društvo je samo ono koje vodi računa o onima kojima je pomoć najpotrebnija. Njihovi prohtevi su skromni, a podrška im mnogo znači.

Za ovu priliku napravljeno je 19 paketića, a oni će biti dodeljeni i onoj deci koja iz zdravstvenih razloga nisu mogla da prisustvuju proslavi.