Otvoreni bazeni u julu rade do 19 sati

Otvoreni bazeni SC” Jezero” u junu zbog loših vremenskih uslova i čestih kiša nisu imali očekivanu posećenost. Iz centra se nadaju da će u julu, kada je radno vreme pomereno od pola deset do 19 sati, uz najavu tropskih dana biti i veća posećenost.

 

Iako se još u maju očekivalo da će jun biti vreo sa temperaturama preko 35 stepeni, prrgnoze se nisu obistinile pa smo imali pomalo “mlak” početak leta. Raspust je počeo, ali baš zbog nestabilnih vremenskih prilika na kikindskim otvorenim bazenima gužve još uvek  nema.

 

Sugrađani, pretežno oni mlađi odabiraju odlazak na bazene kao jednu od najbooljih opcija za provod tokom leta. Radovan Miškeljin iz Bašaida, kako kaže, čest je gost kikindskih bazena:

 

-Trenirao sam godinama za vaterpolo klub “Žak”. Voda je milina, atmosfera je super, a sve spasioce poznajem. Oduševljen sam izgledom bazena, muzikom, vodom. Ni jednu zamerku nemam.

Tokom leta na bazenima se odvijaju sportski kampovi za klubove iz raznih zemalja. Ovoga puta su došli gosti, mladi vaterpolisti iz Belgije. Kako je objasnio trener Peter Doze, ova saradnja između Kikinde i Holandije i Belgije traje već godinama:

-Iz Holandije sam ali radim u Belgiji. Ovde sam kao trener ekipe vaterpolista: dečaci i devojčice. Imamo prijateljske kontakte sa Kikinđanima, koji rade u Belgiji, a koji su nam i predložili ovu saradnju. Izuzetna je klima, vreme, grad je predivan, hrana je za svaku pohvalu. Oseća se  kultura meštana, prijateljska atmosfera. Bazeni su fantastično prilagođeni za treniranje. Treniramo 4 puta na dan. U Belgiji nije ovako. Deca nemaju ovakve uslove. Nemamo gde da treniramo. Većina bazena ni ne radi ili ne funkcioniše na pravi način.

Iz SC “Jezero” svakoga dana obezbeđuju stručnu ekipu, pri čemu se misli na spasilačko i medicinsko osoblje, koje vodi računa da sva pravila budu regulisana i ispoštovana. Rukovodilac sportske službe SC “Jezero” Dragan Pecarski navodi da je bilo vrlo malo  kupačkih dana u junu:

-Izrazito loš početak letnje kupačke sezone. Nadamo se boljoj prognozi za ovaj mesec. Koliko smo obavešteni, u najavi su tropski dani i tropske noći. Bezbednost bazena je na visokom nivou. Obezbeđujemo i pre i popodne i plato bazena, ceo prostor sa ekipom spasilaca i medicinskom ekipom. Nismo imali nikakav ozbiljan incident sa korisnicima, sve je pod kontrolom.

Kasko je Pecarski dodao, voda je hemijski i bakteriološki ispravna, što potvrđuje ZZJZ. Već oko deset godina cena ulaznice je nepromenjena.