Otvorena prodajna izložba “Humani umetnici za Čigru”


U prostorijama društva za pomoć MNRO “Čigra” sinoć je organizovana prodajna izložba radova nastalih likovnoj koloniji, koju članovi ovog društva drugi godinu zaredom uspešno realizuju.

Umetnici su se, kako je navela dugogodišnja članica “Čigre” inače profesor razredne nastave Biljana Nedomački,  i ove godine odazvali u većem broju i svojom kreativnošću pokazali da su profesionalci u svom izrazu:

-Ove godine je učestvovalo 24 umetnika na slikarskoj humanitarnoj koloniji, koju smo po drugi put organizovali uz podršku Lokalne samouprave. 18 umetnika nam je došlo iz Udruženja likovnih umetnika “Zdravko Mandić” iz Novih Kozaraca, zatim umetnici iz Udruženja likovnih stvaralaca “Likovna kolonija” iz Sombora,  talentovani učenici,  kao i dve članice našeg udruženja.

Poznata imena kada je slikarstvo u pitanju, poput Brace Azarića, Saše Lovrenova, Nandora Mičika, Dragane Simić, Smiljane Šalgo ili Zorana Kuzmanova i drugih stvarali su dva dana i sebe izrazili kroz različite motive.

Članovi “Čigre” imaju dosta svojih prijatelja, koji podržavaju sve aktivnosti ove vredne organizacije, koja je od sasvim običnog prostora sopstvenim ulaganjima i uz podršku lokane samouprave rekonstruisala i opremila prostorije u kojima borave deca.

 

Likovni radovi, koje su sa puno inspiracije i velikom količinom ljubavi i prijateljstva naslikali humani umetnici za Čigru biće do septembra postavljeni u prostorijama ovog društva, koje se nalazi na istoj adresi gde je i pozorište Lane.