Otvorena nova proizvodna linija u “Japan Tobaku” u Senti

Otvorena nova proizvodna linija u “Japan Tobaku” u Senti

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnbić, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, ambasador Japana Đunići Marujama, i predsednik duvanskih poslova u “Japan Tobako grupi” Mucuo Ivai juče su u Senti u fabrici “Japan Tobako” zvanično pustili u rad novu proizvodnu liniju vrednu tri miliona dolara.Nova proizvodna linija omogućiće kompaniji JTI da proizvodi nove brendove u fabrici u Senti, što će pozitivno uticati na bilans robne razmene Srbije, jer će, umesto uvoza, ovi proizvodi biti plasirani na tržišta Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Makedonije. Obraćajući se prisutnima predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić istakla je da je firma “Japan Tobako” najveći japanski investitor u Srbiji:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-Prisustvo japanskih investitora izuzetno je značajno za našu zemlju. Najpre zbog novca, potom tehnologije koju donose, zbog otvaranja novih radnih mesta, kao i zbog specifičnog vida upravljanja kompanijama.

Predsednica Vlade je naglasila je da je “Japan Tobako” jedan od pet kompanija koje najviše uplaćuju u budžet Srbije. Dodala je da se pregovara sa još nekoliko japanskih investitora o potencijalnim ulaganjima u Vojvodini. Ove godine “Japan Tobako Internešenal” obeležava 20 godina poslovanja na globalnom nivou, napomenuo je Igor Mirović, predsednik Vlade Vojvodine:

-“Japan Tobako” od kupovine duvanske industrije u Senti investirao je više od 180 miliona dolara. Najviše nas raduje što ova komapnije obezbeđuje sigurna i dobro plaćena radna mesta od čega Senta Vojvodina i Srbija imaju velike koristi.

Kao jedina strana kompanija koja kupuje domaći duvan, i kao najveći proizvođač duvana u Srbiji, Japan Tobako zapošljava više od 1.000 ljudi u Beogradu i Senti, uključujući uzgajivače duvana i članove njihovih porodica, kao i sezonske radnike.