Otvorena kupališna sezona na otvorenim bazenima

Danas je počela kupališna sezona na otvorenim bazenima SC “Jezero” u Kikindi i Banatskom Velikom Selu. Ulazak tokom vikenda je besplatan za sve posetioce, a bazeni su otvoreni od 10 do 18 sati. Novina je što je ove godine ustanovljena kontrola pristupa tako da se ulazi sa elektronskim karticama.Svaka kartica ima svoj broj tako da je važno da je građani čuvaju.

-Korisnici treba da zapamte ili zapišu broj kartice koje su kvalitetno izrađene.Ukoliko se fizički ošteti, kartica neće moći da se koristi, a ako je izgubi korisnik treba u što kraćem roku da nam javi broj kako bismo je blokirali. Reizdavanja neće biti – rekao je Slobodan Marinkov, direktor SC “Jezero”.

Pre početka sezone urađene su sve neophodne pripreme.

-Ove godine izbetoniran je deo platoa ispred olimpijskog bazena. Na tom mestu bio je kontrapad tako da se voda sakupljala na betonu kraj ivice bazena – dodao je Marinkov.

Zavod za javno zdravlje obavio je analizu vode koja je hemijski i bakteriološki ispravna, a na recepciji će biti izložen izveštaj uzorkovanju vode sa bazena.

Cena ulaznice nije menjana tako da je dnevna karta za decu 150, a za odrasle 200 dinara. Kartica sa 50 ulazaka je 4.500 dinara i može da se otplati u devet mesečnih rata, dok je ona sa 25 ulazaka 3.000 dinara. Kartica će važaiti do kraja godine tako da će moći da se koristi i u zatvorenim bazenima.

Sezona na otvorenim bazenima trajaće do kraja avgusta, a biće produžena i u sepetmbru ukoliko vremenski uslovi to dozvole.