Otvorena izložba “Vojvodina – rural view”

U Galeriji „Terra“ otvorena je samostalna izložba fotografija Lazara Lazića pod nazivom „Vojvodina – rural view“. Kikinđani će izložbu moći da vide do 8. marta.

Lazar Lazić je redovan profesor na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu, koji na svim nivoima studija drži predavanja iz pet predmeta, između kojih je i „Osnove fotografije kao grafičkog sredstva u geografiji” na master studijama geografije.

-Kikinđani će kroz moje fotografije videti moju ljubav prema ravnici i prema ravnim, jednostavnim linija. Trudio sam se da predstavim ruralnu Vojvodinu onako kako je ja vidim – istakao je Lazar Lazić.

Ravnica je, tvrdi autor izložbe, uticala i na karakter ljudi koji žive u njoj.

Izložbu je otvorio Geza Lenart, majstor umetničke fotografije, najmlađi sa tom titulom sa područja bivše Jugoslavije.

-Meni je drago što sam otvorio izložbu jer na fotografijama vidim Vojvodinu iz neobičnog rakusa.Velika vrednost izložbe je što su napravljene fotografije Vojvodine koju nisu svu u prilici da vide– rekao je Geza Lenart, majstor umetničke fotografije.

Fotografije su nastale u periodu od deset godina i na njima su prikazani svi delovi Vojvodine.Izložba je otvorena na inicijativu Aktiva geografa Kikinde.