Otvorena izložba slika članova Galerije „Zdravko Mandić“

U Kulturnom centru otvorena je izložba slika članova Galerije „Zdravko Mandić“. Ova galerija otvorena je u 15338671_972662032838265_1377858063331638648_nNovim Kozarcima 2014. godine, u znak sećanja na preminulog umetnika, koji je svom selu ostavio 17 dela.

Jedan od osnivača ove galerije, Braco Azarić, ističe da je cilj izložbe otvorene u Kulturnom centru da se na jednom mestu fokus stavi na lokalne umetnike, odnosno slikare-amatere sa teritorije Grada Kikinde: –U pitanju su različiti umetnički izrazi, od apstrakcije preko ekspresionizma do realizma. Uglavnom svi slikaju prema svojim osećanjima. 

otac bojan stajićOtvaranju izložbe prisustovao je i novi sveštenik crkve Svetog Ilije iz Novih Kozaraca, otac Bojan Stajić. On je istakao da je saradnja ove seoske crkve i Galerije „Zdravko Mandić“ veoma važna, te da će se uvek truditi da popularizuje umetnička dela. Saradnja je rezultirala i zajedničkim projektom: –Govorimo o radionici slikarstva za najmlađe, gde će učenici veronauke od prvog do četvrtog razreda, zajedno sa Galerijom stvoriti, a nadamo se i izložiti svoja dela, izjavio je otac Bojan.

Zajednička izložba članova Galerije „Zdravko Mandić“ iz Novih Kozaraca govori o tome koliki potencijal krije ovo podnevlje kada je likovno stvaralaštvo u pitanju. Izložba će biti otvorena do 15. decembra.