Otvorena izložba “Preporod”

U organizaciji udruženja “Prijatelji bele kutije” u kikindskom Kulturnom centru upriličena je izložba “Preporod” inspirisana našim gradom. Teme izloženih radova obuhvataju ekologiju i životnu sredinu , čoveka i društvo kao i pejzaž. Jedan od 35 umetnika koji su izložili svoja dela je Lin Ming Ven iz Tajvana koji izrađuje keramiku.

 

 

 

 

 

 

 

-Bavim se keramikom i predmete pečem u peći od drveta što je specifično. Za glazuru ne koristim hemikalije već samo prirodne sastojke. Kikinda mi se veoma dopada. Radio sam u Ateljeu “Terra”, a glina sa kojom sam stvarao je drugačija i zanimljiva – istakao je Lin Ming Ven.

Dženis Fong iz Hong Konga diplomira je umetnost na smeru keramike. Ubrzo po diplomiranju osnovala je svoj atelje:

-Bavim se keramikom. Izložila sam svoj rad, klice od zelenog pasulja jer je tema izložbe preporod, a klice rastu jako brzo. Kikinda je jako lepa. Iznenađena sam koliko prostora imate. U Hong Kongu je sve malo i velike prostorije koje imate su bogatsvo.

Dvodimenzionalni radovi prikazuju realistične i apstraktne stilove, dok keramički radovi iz Tajvana i Hong Konga oslikavaju tradicionalno nasleđe kineske keramičke umetnosti i uticaj moderne zapadne umetnosti.

Izložba radova biće otvorena do 16. jula.