„Otkačene” i Savo Milošević zasmejali Kikinđane do suza

Prva predstava koja je izvedena u okviru „Kikindskog leta“ je komedija „Otkačene“. U glavnom fokusu je priča o savremenim damama, koje uz svoje partnere prolaze kroz različite zgode i nezgode.

Uz mnogo humora i muzike, publika je uživala u prepunom dvorištu Kurije, a isti utisak nosili su i glumci, kao i rediteljka Monika Romić, koja se posebno obratila našoj televiziji:

-Ovu ogrlicu pripremila sam posebno za TV Rubin, jer je „rubin“ boje ( smeh ). Hoću da se zahvalim i Kancelariji za turizam Kikinde. Ovo je drugi put da dolazim sa svojom predstavom. Prvi put je bilo pre nekoliko godina sa predstavom „A gde su kokoške?“ i jako smo dobro prošli. To je bila predstava sa Tijanom Dapčević. Ovog puta smo tu sa komadom „Otkačene“, koji je svoju premijeru imao nedavno i brzo zainteresovao publiku. U pitanju je komedija, vodvilj, mjuzikl. Muzika je iz `80tih godina. To su hitovi poput „Dečko, `ajde o`ladi“ i „Dodirni mi kolena“. Lajt motiv predstave „Idem tamo gde je sve po mom“, jer svi mi nekako želimo da odemo gde je sve po našem i publika to jako dobro prepoznaje.

Komedija predstavlja ujedno i jedan od najtežih žanrova, ali i najpopularnijih. Ipak, ona ima svoju evoluciju i često se menja. Pošto je predstava „Otkačene“ zamišljena kao televizijski sitkom, u kojem se neretko kao gosti pojavljuju osobe iz javnog života koje se ne bave glumom, tako je i ova komedija proslavljenog fudbalskog asa i potpredsednika Fudbalskog saveza Srbije Sava Miloševića dovela na „daske koje život znače“:

Sticajem okolnosti i zahvaljujući Moniki Romić ja sam se našao u ovoj predstavi. Stavila je scenario na sto i ptala me „Je l` bi ti glumio?“. Nisam imao mnogo vremena da razmišljam i prihvatio sam ponudu. Barem ću jednog dana moći o ovome da pričam unucima. Naglasio sam da ne želim da se bavim time, jer sam amater. Ipak, ovo je fenomenalno iskustvo i prilika za mene, kao velikog zaljubljenika u pozorište i film, da vidim kako cela ta priča izgleda sa druge strane.

Jednu od glavnih muških uloga u predstavi, pored Sava Miloševića, igra i Boris Milivojević. Glumac je karijeru počeo sa 10 godina nije do sada imao prilike da često igra u komedijama, pa je ovo, uprkos iskustvu, bio pravi profesionalni izazov:

-Mi smo ovo tek počeli da igramo u Beogradu. Komedija je, zabavno je. Nisam imao prilike da igra u pozorištu komedije. Ovo je nešto stvarno izuzetno retko. Glavne su dve ženske uloge, odnosno priča se vrti oko sestara. Savo i ja smo specijalni gosti. Za mene je još i ok da igram, pošto sam glumac, a za Sava je to čudno. Ova predstava je zamišljena kao početak serije predstava, što nisam imao prilike do sad ni da vidim, ni da čujem nešto tako. Naši likovi se razvijaju, neki će da odlaze, da se vraćaju, a u planu je da se urade bar tri nastavka. Zabavno nam je, drago nam je da smo došli ovde. Mnogo nam je lepo. Nadam se da ćete nas ponovo pozvati u goste.

Tako će i publika moći da nastavi da prati likove i da vidi koja je njihova konačna sudbina. Pored Monike Romić, Borisa Milivojevića i Sava Miloševića u predstavi glumce još i Zlatija Ivanović, Slavica Ljujić, Danica Radulović i Jovana Mladenović.