OŠ”Vasa Stajić” dobila još jedan kabinet za informatiku, sa 15 novih računara

Osnovna škola “Vasa Stajić” dobila je još jedan kabinet za informatiku. Školu, koja je snovana 1963. godine pohađa blizu 432 učenika u redovnoj nastavi i 60 polaznika, koji su u sistemu „Druga šansa“.

Škola u Mokrinu nosi naziv po srpskom filozofu i piscu rođenom u Mokrinu, gde je završio osnovnu školu, nakon čega je radio i stvarao u Novom Sadu, gde je i umro, Vasi Stajiću. Izgrađena je šezdesetih godina, prošloga veka  i najveća je škola od svih seoskih škola u okolini.

Od nedavno je, kako je rekao direktor škole Nenad Kihas u školi je uređen  još jedan kabinet za informatiku, pa đaci imaju mogućnost da pohađaju nastavu u dobro opremljenim kabinetima, sa po 15 računara, što zaokružuje stanje opremljenosti škole na 50 računara, koliko ih ima u ovoj ustanovi:

-Osim informatičkog kabineta, u školi su   nedavno uspešno privedeni   kraju radovi na još jednoj prostoriji, koja je do nedavno bila potpuno neupotrebljiva i služila je kao jedan vid ostave za sve i svašta. Sada je to lepo opremljena prostorija, koju koriste  članovi kolektiva, osoblje, kao i sami đaci.

Škola poseduje 12 učionica, kabinete, biblioteku, prostoriju za produženi boravak, salu za fizičko, koju bi, kako Kihas navodi trebalo takođe renovirati.

Pod sale je potpuno dotrajao, pa se iz ove škole nadaju da će na osnovu konkursa, ostvariti mogućnost dobijanja potrebnih sredstava, kako bi već u sledećoj  nastavnoj  godini đaci ove škole imali lepšu  i bolje sređenoj sali.