Osnovnoj školi “Feješ Klara” vraća se stari sjaj

Osnovna škola “Feješ Klara” izgrađena je 1896. godine i zajedno sa Gimnazijom “Dušan Vasiljev” jedna je od najlepših zgrada u užem centru grada. U toku je sanacija objekta u koju će biti uloženo devet miliona dinara iz budžeta Grada Kikinde.

 

 

 

 

 

-U ovom delu trga, koji je pomalo skrajnut, imamo važne i lepe objekte. Pre nekoliko godina započeli smo rekonstrukciju Osnovne škole “Feješ Klara” i nailazili smo na velike tehničke probleme. U toku je adaptacija fasade koja nije  bila bezbedna za decu i prolaznike. Istovremeno rekonstruiše se i objekat iz ulice Vojvode Putnika koji je bio u izuzetno lošem stanju jer decenijama u njega nije ulagano. U narednom periodu u planu je da na pomoćnom objektu uradimo fasadu – istakao je gradonačelnik Pavle Markov prilikom posete školi.

U ovoj školi ima 236 učenika. “Feješ Klara” jedina je dvojezična škola u gradu u kojoj se izvodi nastava na srpskom i mađarskom jeziku od prvog do osmog razreda.

-Radovi su od izuzetne važnosti jer nam je svima u interesu da naš škola bude bezbedna, bolja i lepša – rekla je Hermina Čemere, direktorica OŠ “Feješ Klara”.

Na pomoćnom objektu biće urađena rekonstrukcija krova i tavanice. U ovom prostoru nalazi se biblioteka, likovni kabinet, dnevni boravak i trpezarija.