Osnovna muzička škola “Slobodan Malbaški” Dan škole obeležava sa dva koncerta.

Na prvom koncertu koji je organizovan na letnjoj sceni u dvorištu škole nastupili su učenici, koji su tokom školske godine pokazali svoje znanje na raznim takmičenjima. Drugi koncert zakazan je za sutra, u 18 sati svečanoj sali Narodnog muzeja, na kom će nastupiti nekadašnji učenici ove škole, a sada učenici srednjih muzičkih škola.

Obeležavanje Dana Osnovne muzičke škole “Slobodan Malbaški”, kako je u svojoj izjavi za Tv Rubin navela direktorica ustanove, Margita Detari i ove godine je osmišljeno da bude što zanimljivij, kako đacima, tako i roditeljima kao i nastavnicima i saradnicima:

-Svake godine se trudimo da to bude na drugačiji način, Ovo što ste videli to su naši đaci, takmičari, koji su ili bili ili im sledi takmičenje na simpozijumima i raznim takmičenjima. Trenutno je tu oko tridesetak učenika, sa njima su radili gotovo svi nastavnici, a oni su i zaslužni za ovaj današnji program.

Škola „Slobodan Malbaški“ sarađuje sa PU „Dragoljub Udicki“, pa su najmlađi talentovani sugrađani iskoristili priliku da pokažu svoje muzičko znanje, pred vrlo stručnim auditorijumom.

Osnovna muzička škola „Slobodan Malbaški“ će svoj 66 rođendan obeležiti i koncertom koji je zakazan za sutra, u Narodnom muzeju, na kom će nastupiti đaci koji su svoje školovanje nastavili u srednjoj muzičkoj školi „ Josif Marinković“ u Zrenjaninu.

Osnovna muzička škola u Kikindi je snovana 1953. godine, na inicijativu građana, a naziv je dobila po Slobodanu Malbaškom, prvaku beogradske opere, jednom od najboljih tenora.