Osnovci iz škole “Žarko Zrenjanin” ekipni pobednici Lige budućih šampiona

Učenici od prvog do šestog razreda iz osam osnovnih škola sa teritorije grada Kikinde učestvovali su u takmičenju u malom fudbalu u organizaciji Sportskog centra “Balon”. Bilo je 29 ekipa i 280 učesnika.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-Do sada smo održali 21. Ligu budućih šampiona i za više od dve decenije kroz takmičenje je prošlo 7.500 dece, postignuto je 15.000 golova i odigrano je više od 3.000 utakmica. Ovogodišnje nadmetanje je jedno od najmasovnijih dečijih školskih takmičenja – istakao je Mile Ivančević, koordinator u “Mladim vukovima”.
Najbolji ekipno bili su osnovci iz škole “Žarko Zrenjanin”, a učenik ove škole Dušan Beloš proglašen je za najboljeg igrača. Drugo mesto pripalo je učenicima OŠ “Sveti Sava”, a trećeplasirani su bili đaci iz škole “Đura Jakšić”.


U ligi su se nadmetali svi mališani bez obzira na to da li treniraju fudbal ili ne, a podršku je pružio i Sportski savez Kikinde.


-Ova takmičenja puno znače. Drago mi je da su naši budući šampioni dali sve od sebe da budu što bolji i donesu pobedu svom timu -rekla je Jelena Bakić, predsednica Sportskog saveza.
Cilj takmičenja je da se ukaže deci koliko je važno da se bave sportom, da vode zdrav način života, ali i da budu timski igrači.