Osnovci iz Mokrina pokazali da najbolje poznaju saobraćajne propise

Gradski trg juče je pretvoren u soabraćajni poligon na kom su osnovci pokazali šta znaju o saobraćaju tokom jubilarnog 50 nadmetanja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Đaci iz svih osnovnih škola sa teritorije grada Kikinde od petog do osmog razreda, njih 64, učestvovalo je u tradicionalnom takmičenju „Šta znaš o saobraćaju” koje organizuje lokalna samuprava u saradnji sa AMSS. Dečaci i devojčice, svrstani u dve kategorije „B“ u kojoj su učenici petog i šestog razreda i „C“ sedmaci i osmaci pokazali su teorijsko i praktično znanje.

Zamenik Saveta za bezbednost saobraćaja grada Kikinde Milivoj Linjački podsetio je na tradiciju održavanja ovog takmičenja i na to da naš grad uvek ima predstavnike na regionalnom i republikčkom takmičenju.

-I ovo jubilarno zakmičenje finansijski je pomogla lokalna samouprava. Svi smo svesni činjenice da su osnovci najugrožniji u saobraćaju tako da je njihova edukacija i upoznavanje sa saobraćajnim propisima najvažnija – istakao je Linjački.

Gradskoj upravi vraća se 30 odsto sredstava od ukupnog iznosa naplaćenih saobraćajnih kazni na teritoriji grada. Novac se usmerava na akcije koje će povećati bezbednost svih učesnika u saobraćaju.

-Na takmičenju deca pokažu koliko poznaju saobraćajne propise. Dete čim počne da odlazi samo peške postaje učesnik u saobraćaju. Zato je važno da savladaju sve propise i način ponašnja u saobraćaju –dodao je Siniša Grastić, direktor AMSS Banat.

Regionalno takmičenje održaće se u Kanjiži, a Kikindu će predstavljati Gordana Ristić iz OŠ „Vasa Stajić“ i Dejan Kerkez iz OŠ „Vuk Karadžić“ u „B“ kategoriji i najbolji u „C“ kategoriji Neda Ibrajter i Marko Kokot iz OŠ „Vasa Stajić“. Ekipni pobednik takmičenja je škola „Vasa Stajić“ iz Mokrina.