Osmomartovski koncert Osnovne muzičke škole “Slobodan Malbaški”

Đaci Osnovne muzičke škole „Slobodan Malbaški“ i ove godine su koncertom, koji je organizovan u Narodnom muzeju, povodom Dana žena, pokazali svoj muzički talenat.

Tom prigodom su uručene i diplome najuspešnijim učenicima, koji su se takmičili na 5. školskom takmičenju. Kako je rekla nastavnica klavira Olga Mandić, đaci su se odazvali u velikom broju i kada je koncert u pitanju, ali i takmičenje:

-Nastupom hora, koji je izveo poznatu meksičku pesmu, počelo je muzičko veče posvećeno Danu žena.  Osim prazničnog koncerta, svečanost je upotpunjena i dodelom priznanja za najbolje đake, koji su pokazali zavidno znanje na nedavno održanom, školskom takmičenju.  Takmičenje je, što govori broj od više od 80 takmičara,  vrlo popularno, a ujedno i vrlo korisno za sve đake, koji se na taj način i pripremaju za sva druga takmičenja koji im predstoje.

Inače, Osnovna muzička škola u Kikindi ima oko 300 učenika. Učenici su raspoređeni na 8 odseka: klavir, harmonika, gitara, violina, tambura, flauta, klarinet i solo pevanje.