OŠ „Žarko Zrenjanin“ obeležila svoj dan

tihomir farkašOsnovna škola „Žarko Zrenjanin“ svečanom priredbom u Narodnom pozorištu obeležila je svoj dan. Kako ističe direktor ove škole, Tihomir Farkaš, program obeležavanja 61. godine od osnivanja škole počeo je tokom dana, kroz različite aktivnosti:

U prepodnevnim časovima smo imali Dan otvorenih vrata. Održane su kreativne radionice, na kojima su učestvovali roditelji, učenici i nastavnici. Organizovali smo i kviz prirodnih nauka.

Ova obrazovna ustanova spada u jednu od novijih škola našeg grada. Ime nosi po narodnom heroju nekadašnje Jugoslavije, Žarku Zrenjaninu. Ova škola je prepoznatljiva po brojnim uspesima učenika na opštinskim, okružnim i republičkim takmičenjima iz različitih predmeta, kao i raznih sportova.

Učenici su postizali velike uspehe na brojnim televizijskim kvizovima znanja, literarnim i likovnim konkursima. Već nekoliko godina ostvaruje uspešnu međunarodnu saradnju sa školom iz nemačkog grada Hekstera. Osim učenika OŠ „Žarko Zrenjanin“ na priredbi su učestvovali i predškolci vrtića „Miki“, sa kojim škola ima dugogodišnju saradnju.