OŠ “Vasa Stajić” najbolja na takmičenju “Šta znaš o saobraćaju”

Tradicionalno nadmetanje učenika u poznavanju saobraćajnih propisa i veštini vožnje bicikla održano je po 48.put, ovoga puta u dvorioštu OŠ „Jovan Popović. . Osnovci su pokazali svoje znanje takmičeći se u teorijskom delu, rešavanjem saobraćajnih testova, a pokazali su i svoje umeće u vožnji bicikla na poligonu spretnosti, kao i na poligonu praktičnog ponašanja koji simulira saobraćane situacije sa kojima se susreću u svakodnevnom životu.

Resorni u Grdskom veću, Milivoj Linjački je posebno naveo značaj ovakvog vida upoznavanja sa saobraćajnim pravilima i  propisima.

Sva deca se rangiraju po školama, kako bi se ustanovio nivo znanja, na osnovu kog bi mogli da učestvuju na gradskom takmičenju, rekao je direktor Privrednog društva AMSS “Banat” d.o.o. Siniša Grastić. Inače, dodao je on, takmičenje se sprovodi u skladu sa kalendarom AMSS. Ekipno je na takmičenju najbolje rezultate ostvarila OŠ „Vasa Stajić“ iz Mokrina. U kategoriji pojedinačno, Grupa B -devojčice, prvo mesto je osvojila Olivera Nemeš iz OŠ „Đura Jakšić“, u grupi B dečaci najbolji je bio Milan Ćirić iz OŠ „Milivoj Omorac“iz Iđoša. U grupi C devojčice, najbolja je bila Milica Nikolin, iz OŠ „Milivoj Omorac“ iz Iđoša, dok je u istoj grupi za dečake, najbolji bio Srđan Perišić iz OŠ“Vasa Stajić“ iz Mokrina.

Ovo dvoje najboljih takmičara, kao najbolji pojedinci osim diplome su dobili i poklon bicikl, koje je dobila i škola „Jovan Popović“, kao domaćin ovogodišnjeg takmičenja. Smotra inače održava kao zvanično takmičenje Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a uz podršku Društva nastavnika tehničkog obrazovanja Srbije i Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstva unutrašnjih poslova, škola i sponzora. Po održavanju Državnog takmičenja, najbolje plasirani učenici iz grupe B uzrast 10-12 godina, dve devojčice i dva dečaka, predstavljaće Srbiju na Evropskom FIA takmičenju, koje se ove godine održava početkom septembra u Albaniji.