OŠ “Slavko Rodić” u novom ruhu

Osnovna škola “Slavko Rodić” iz Banatskog Velikog Sela adaptirana je u prethodnom periodu i sada je jedna od uređenijih škola u Kikindi. Sredstvima koja su dobijena na prošlogodišnjem konkursu NIS-a “Zajednici zajedno” zamenjeno je 37 prozora, 14 vrata , a potpuno je adaptiran i prostor za dnevni boravak đaka. U radove je uloženo 1,5 miliona dinara.
-Prozori koji su bili u lošem stanju predstavljali suopasnost po bezbednost učenika. Novi ambijent u kojem će deca boraviti umnogome će doprineti da nastava bude bolja i savremenija. Nedavno smo na konkursu Ministarstva pravde aplicirali za sredstva za hoblovanje parketa u sali za fizičko vaspitanje. Planovi su nam da obezbedimo sredstva i za sanaciju sanitarnnih čvorova – istakla je Gorica Grbanušić, direktorica OŠ “Slavko Rodić”.


Podršku u radu škola ima i od lokalne samouprave.
-Zajedničkim radom gradske uprave i Kompanije NIS umnogome su poboljšani uslovi za školovanje đaka iz Banatskog Velikog Sela. Lokalna samouprava će i u narednom periodu ulagati u školske objekte, a podržaćemo i sve projekte koji budu finansirani sredstvima NIS-a. Prvenstvo u sanaciji imaće seoske škole – rekla je Bosiljka Srdić, zamenica gradonačelnika.


Dnevni boravak svakog dana ima dvadesetak učenika.Škola “Slavko Rodić” ima 141 đaka. U školskoj 2017/2018. godini biće upisno 22 đaka prvaka.