OŠ “Đura Jakšić” odobreno dva miliona dinara za radove

Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine odobrio je Osnovnoj školi “Đura Jakšić” sredstva za rekonstrukciju starog dela zgrade. Kako ističe direktorica Biljana Šimon radovi će umnogome poboljšati uslove rada i održavanje nastave.

-Početkom godine konkurisali smo kod Pokrajine za sredstva sa projektom “Sanacija sanitarnih čvorova pri fiskulturnoj sali”. Odobreno nam je 1,7 miliona dinara. Kako je tip projekta sufinansirajući lokalna samouprava obezbedila je još 300.000 dinara kako bi mogli upotpunosti da ga realizujemo. Radovi će započeti odmah po završetku školske godine – istakla je Biljana Šimon.

Ovi radovi su neophodni s obzirom na to da su sanitarni čvor i svlačionice potpuno neuslovni. Od 1950. godine od kada su izgrađeni, ništa nije rađeno. Znatna sredstva ulažu se u školu svake godine. Tako je u prethodnom periodu saniran krov za šta je gradske kase izdvojeno 11 miliona dinara. Završena je i zamena prozora u starom delu zgrade.

OŠ “Đura Jakšića” ima 430 đaka. Ovih dana ispratiće 65 osmaka, a od naredne školske godine imaće tri odeljenja prvaka sa ukupno 67 đaka.