Organizacja “Severni Banat” u humanitarnoj akciji za porodicu Jerinkić

Članovi Organizacije slepih i slabovidih „Severni Banat“ pokrenuli su inicijativu za prikupljanje novčanih sredstava za pomoć porodici Jerinkić i pozivaju građane da se priključe u prikupljanju novčane pomoći.

Na sednici Upravnog odbora Organizacije slepih „Severni Banat“ iz Kikinde donet je zaključak da bi trebalo pokrenuti inicijativu za pomoć porodici Jerinkić. Naime, kako je u svojoj izjavi rekla zamenica predednika organizacije, Branka Šobot Jeličić,  Darku Jerinkiću, koji je slabovid i član je organizacije „Severni Banat“ prošle godine je nastradao sin Dejan Jerinkić, na platformi gde je radio:

-Često je postoperativni oporavak teži nego samo lečenje, zato smatramo da je potreba da se pruži pomoć porodici Jerinkić. Mi pozivamo, ovom prilikom, sve građane dobre volje da koliko ko može izdvoji sredstva i donese ovde u prostorije organizacije, svakog radnog dana od 8 do 12 sati. Članovi organizacije prikupljaju sredstva, koliko ko može, iako smo većinom penzioneri, koliko ko može učestvovaćemo u akciji, svesni da je svaka pomoć dobrodošla. Želja svakog čoveka je da pomogne koliko može.  Lepo je kada je čovek društveno odgovoran.

Organizacije slepih „Severni Banat“ sama po sebi je humanitarna organizacija. Do sada su često organizovali razne vidove pomoći, na prvom mestu svojim članovima. U redovima ove organizacije, jedan broj članova redovan je u akcijama dobrovoljnog davanja krvi, pri Crvenom krstu. Na taj način, kao i nizom akcija u okviru prodaje svojih radova, angažuju se da budu društveno koristan deo zajednice, u kojoj žive.