“Ordinacija” nova predstava Narodnog pozorišta

Glumci Narodnog pozorišta pripremaju predstavu “Ordinacija” koja će premijerno biti izvedena u petak, 28. aprila u 20 sati.Komad je bulevarska komedija koju je glumački ansambl u saradnji sa piscem i rediteljem preusmerio u komediju situacije. Uz dozvolu autora teksta Slobodana Simića dodata je početna scena kojom je naglašen motiv glavnog junaka, objasnio je režiser Nenad Gvozdenović.
-Praktično gledamo situaciju u srpskom domu zdravlju gde automehaničar u mantilu doktora prima pacijente, a niko ne sumnja da on nije lekar što dovori do niza komičnih situacija – istakao je Nenad Gvozdenović.


Glavni junak je automehaničar Mića koji zbog opklade postaje doktor. Glavna uloga pripala je Branislavu Čubrilu.
-Automehaničar tek kada postane doktor vidi šta zapravo nosi ovo zanimanje, sa kakvim tegobama ljudi dolaze i šta je ono kroz šta prolaze – rekao je Branislav Čubrilo.
Čubrilo će ovom predstavom obeležiti 40 godina rada u Narodnom pozorištu, dodao je Brane Marjanović, direktor Narodnog pozorišta.


Po prvi put sa kikindskim ansamblom igra glumica Ana Stefanović Bilić koja je rekla da je rad sa glumcima iz našeg grada bio odlično iskustvo uz želje da se predstava dugo igra. Gost na predstavi je i scenograf Zoran Čalija.
Ovo je 331. premijera u Narodnom pozorištu, a “Ordinacija” je već izvođena kao televizijska serija, dok kao pozorišni komad nije postavljena na sceni u Srbiji.