Online susret privrednika i malih preduzetnika Kikinde i Žombolja

Projekat “Unapređenje povezanosti Banata 2” za cilj ima jačanje ekonomske veze između pograničnih regiona te je u Kikindi održan online susret preduzetnika iz Kikinde i Žombolja. Ovoj konferenciji prisustvovao je gradonačelnik Nikola Lukač koji je istakao važnost prekograničnog povezivanja.

-Dobrosusedska saradnja između Srbije i Rumunije odnosno Kikinde i Žombolja i ostalih mesta je važna zbog očuvaja kulture, tradicije, zajedničkih infrastrukturnih projekata. Odlučili smo se i na korak dalje koji se odnosi na povezivanje privrede, firmi koje su zainteresovane da posluju u Srbiji i Rumuniji. Borimo se i borićemo se za svako novo radno mesto i privredni razvoj grada – istakao je Nikola Lukač.

Irena Živković, direktorica Regionalnog centra za društveno ekonomski razvoj “Banat” rekla je da je ovaj centar partner na projektu zajedno sa gradom Kikindom, opštinom Žombolj i JP “Putevi Srbije”

Saša Tanackov, član Gradskog veća napomenuo je da je cilj projekta je od samog starta bio je da granični prelaz Nakovo-Lunga bude u potpunoj funkciji na korist građana i privrede.

Online konferenciji prisustvoalo je 15 preduzetnika sa srpske i isto toliko sa rumunske strane.