Okrugli sto o ženskom preduzetništvu sutra u Gradskoj kući

Kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj finansirao je projekat Grada Kikinde i „Panonske inicijative“ pod nazivom „Žensko preduzetništvo – neiskorišćeni potencijal društva“.

Ciljna grupa projekta su žene grada Kikinde i okoline, koje su već započele sopstveni biznis ili to žele:

-Projekat ,kroz niz okruglih stolova i razgovora sa ovim ženama, želi da im prenese poruku da je sopstveni biznis jedna moguća ideja, uz pravu podršku, informacije i uz dobro planiranje. To je izazov koji vredi probati i na kraju, ako se sve kockice sklope, ako se dobro isplanira i svi rizici uzmu u obzir, isplati, objasnila je Dragana Dukić iz „Panonske inicijative“.

Neposredni nosioci ovog projekta su dame koje su započele poslovanje u uslužnim delatnostima, zanatima i ostalim oblastima:

-Upravo će one na okruglim stolovima i javnim gostovanjima pričati o izazovima sa kojima su se srele, šta je potrebno da se uradi, kako da se obrate za pomoć, koje subvencije se koriste, sve što može olakšati taj nimalo lak proces. Svi oni koji pričaju o započinjanju sopstvenog biznisa kao nečemu što je lako nisu u pravu. To je izuzetno teško, ali ne i nemoguće. To je poruka koju projekat „Žensko preduzetništvo – neiskorišćeni potencijal društva“ nosi.

Jedan od okruglih stolova biće upriličen sutra u našem gradu:

-Okrugli sto „Izazovi i šanse za žene preduzetnice“ biće održan u četvrtak, 22. novembra sa početkom u 18 sati. Ovaj događaj biće upriličen u sali 12 Gradske uprave, dodala je Dukić.

Primeri dobre prakse predstavljaju važan podsticaj za one koji žele da se upuste u privatno preduzetništvo. Pored iskustva o kojima će na sutrašnjem okruglom stolu uspešne preduzetnice govoriti, akcenat će biti i na njihovim savetima za pokretanje