Oko 300 učesnika na drugim Danima odbojke u Kikindi

Plato ispred Narodnog muzeja bio je preplavljen odbojkaškim mrežama i loptama.

Sve generacije odbojkašica kluba „Ki – 0230“, ali i roditelji i zaljubljenici u sport na uživali su u manifestaciju, koja za cilj ima promovisanje fizičke aktivnosti za decu:

Današnja manifestacija posvećena je mališanima predškolskog i školskog uzrasta. OK „Ki-0230“ organizuje je drugi godinu za redom. Pored sportskog, imamo i edukativni i zabavni karakter, što je posebno zanimljivo, jer se tada takmiče roditelji i ostali sugrađani. Bitno je da pošaljemo poruku da smo zdravi i fizički aktivni, objašnjava trener u klubu Tamara Radlović.

OK „Ki – 0230“ ovom prilikom proslavio je i ulazak u Prvu vojvođansku ligu. Iza devojaka je naporna sezona, koja je donela i ovaj veliki uspeh:

-Izborili smo se za viši rang, a posebno je zadovoljstvo što smo najmlađa ekipa od svih. Ove godine imaćemo i seniorsko, juniorsko i pionirsko takmičenje. Iza nas je naporna sezona, bilo je teško, uloženo je mnogo truda i rada. Želele bismo i da u Prvoj vojvođanskoj ligi budemo uspešne. Učinićemo sve što je u našoj moći da bude tako, kaže mlada odbojkašica Anđela Tomić.

Ovo je bila dobra prilika da se sugrađani podsete da će deo 33. „Dana ludaje“ narednog vikenda biti i internacionalni odbojkaški kup, koji se organizuje godinama unazad:

-Danas vidite polaznike Škole odbojke OK „Ki-0230“, kao i osam uzrasnim kategorijama i tri zvanične takmičarske ekipe. Svi danas najavljujemo naš deveti Međunarodni odbojkaški turnir „Ludaja kup“, koji će se održati sledeće nedelje u Kikindi i okupiti oki 1.500 učesnika iz Poljske, Mađarske, Hrvatske, Rumunije i Bosne i Hercegovine, dodaje Radlović.

Mlade odbojkašice prikazale su sugrađanima koliki značaj ima sport u njihovom životu i podsetile na značaj fizičke aktivnosti u svakodnevnom životu. Manifestacija „Promocija sporta i fizičke aktivnosti za decu predškolskog i školskog uzrasta – Dani odbojke“ okupila je oko 300 učesnika, koje ni varljive vremenske prilike nisu omele u uživanju u sportu.