OKI “Feniks” bez izgubljenog seta potukao višegodišnjeg prvaka i osvojio zlato na Kupu Mađarske

Pet pobeda, u jednom danu i to bez i jednog izgubljenog seta i titula najboljih na KUP-u Mađarske rezultat su koji su odbojkaši OKI „Feniks“ doneli Kikindi.

Nakon niza bronzanih i srebrnih medalja, kikindski tim OKI Feniks je nazad uspeo da osvoji Kup i da se nađe na najvišem stepeniku pobedničkog postolja. Kako je naveo trener kluba, inače pomoćnik selektora reprezentacije Srbije, Branislav Dragin to je takmičenje, koje OKI Feniks redovno igra:

Proteklog vikenda su u Budimpešti, sportskoj hali Törekves odigrane utakmice Kupa Mađarske za 2019. godinu. Činjenica da nismo  izgubili ni jedan set pokazuje i da smo  u Budimpeštu došli najspremniji i sa najvećom željom da najzad osvojimo  i ovaj trofej, na koji su domaćini toliko ponosni i ljubomorni, i koji do danas nije napustio granice Mađarske. Pokazali smo zrelost, borbenu, ali i inteligentnu igru kojom smo dominirali tokom svih 5 odigranih utakmica.

Vodeće mesto u tekućem prvenstvu im je obezbedilo najpovoljniju startnu poziciju u grupi za Kup, ali sistem sa ukrštanjem u polufinalu je takav da na kraju nije moguće izbeći ni jedan susret sa najjačim ekipama.

OKI Feniks okuplja sportiste već više od deset godine. Prošle godine su bili prvaci Mađarske u sedećoj odbojci. Kako je naveo predsednik kluba OKI Feniks Dragoslav Đuričin, dugogodišnji rad i zalaganje kluba naišlo je na potrebnu podršku:

-Najveću podršku imamo od grada, sa kojim redovno i vrlo lepo sarađujemo. Mesečno od njih dobijamo određenu sumu za redovne  troškove kluba. Za ostale finansije se snalazimo. Svake godine održavamo turnir, ove godine jubilarni, za koji na osnovu projekata takođe obezbeđujemo određeni iznos. Ove godine će turnir biti poslednjeg vikenda u septembru. Očekujemo učešće od osam do deset ekipa.

Sedeća odbojka je sport koji je prevashodno namenjen ljudima sa nekom vrstom invaliditeta. U Kikindi su se klubu pridružili i nekadašnji sportisti. U Srbiji trenutno ima šest klubova sedeće odbojke.

Kikindski klub je osnovan 2008. godine, kada nije bilo zvaničnog prvenstva države. 2015. godine prvi put je organizovano prvenstvo Srbije. Uključene su i ekipe iz Republike Srbije. Na tim prvenstvima su dva puta bili vice šampioni, a trenutno se nalaze na trećem mestu.