OFK „Kikinda 1909“ pobedom startovao prolećni deo prvenstva

OFK „Kikinda 1909“ prolećni deo prvenstva u Područnoj ligi Zrenjanin startovao je pobedom. U poslednjim minutima utakmice protiv zrenjaninskog „Proletera“ gol je dao Andrej Krasin. Tri boda na početku nastavka sezone Kikinđanima su veoma značajni.

Nama je bilo najbitnije da ostvarimo pobedu. Znali smo da će biti teška utakmica, jer je „Proleter“ mlada ekipa dobrih i kvalitetnih igrača. Malo nas je hvatao grč zbog imperativa pobede, ali uspeli smo da trijumfujemo, a to je najbitnije, kaže trener Kikinđana Slobodan Živkov.

Reči hvale za protivničku ekipu imao je i igrač kikindskog tima Stefan Kresoja. Ipak, OFK „Kikinda 1909“ bio je dominantniji tokom cele utakmice. Domaćini priznaju da je tokom utakmice bilo određenih propusta, ali je njihov cilj ostao nepromenjen.

Uvek ima grešaka, ali na nama je da se borimo. Mislim da ćemo ovakvom igrom i uz ovakve želje dobiti i sledeću utakmicu i stići do baraža, ako ne i do prvog mesta na tabeli, navodi Kresoja.

Trener Živkov istakao je da je zadovoljan kako su protekle pripreme i da u nastavak prvenstva ulaze velikih očekivanja. On je podsetio da je kikindski klub pretrpeo poraze u prve dve utakmice jesenjeg dela prvenstva, te da je pozitivan start u prolećnom delu sezone vetar u leđa njegovim igračima i njemu. OFK „Kikinda 1909“ nalazi se trenutno na drugom mestu na tabeli Područne lige Zrenjanin, sa 8 bodova manje od prvoplasiranog „Begeja“.