OFK „Kikinda 1909“ je u Vojvođanskoj ligi „Istok“

Oblačno popodne prvog letnjeg dana donelo je mnogo uzbuđenja na Gradskom stadionu, gde su se u drugoj baražnoj utakmici za poponu Vojvođanske lige „Istok“ sastali OFK „Kikinda 1909“ i FK „BAK“ iz Bele Crkve. Prvi meč baraža završen je remijem od 1:1, te je utakmica bez golova Kikinđanima bila dovoljna za ulazak u viši takmičarski rang. Trener Slobodan Živkov zadovoljan je rezultatom, jer je zacrtani cilj sa početka prvenstva ostvaren.

On je naglasio da su u meču u Beloj Crkvi igrali mnogo bolje, ali da su u ovoj utakmici svesno prepustili sredinu terena gostujućoj ekipi, jer su imali rezultat koji im odgovara. U Vojvođansku ligu „Istok“ ulaze veoma motivisani i ambiciozni, ali i racionalni.

-Ako se ukaže prilika za nešto više, potrudićemo se da je iskoristimo. Ipak, u ovom trenutku nerealno je pričati o tome. Treba da stabilizujemo ekipu i dovedemo neka osveženja. To će biti svega nekoliko igrača, ali kvalitetnih, koji će igrati u ekipi, a ne sedeti na klupi.

Kapiten kikindske ekipe Anđelko Crnomarković potvrdio je reči trenera. On je dodao da su njegovi saigrači mukotrpno radili tokom cele godine, što je krajnji rezultat i pokazao.

Prodato je 800 karata, a prema procenama organizatora na stadionu je bilo oko 1300 ljudi ( za žene i decu ulaz je besplatan ). Oni su takođe dali vetar u leđa kikindskim fudbalerima:

-Zahvalio bih se gledaocima koji su došli danas da nas podrže. Nadam se da ćemo ih u narednom periodu još više obradovati i doneti mnogo toga fudbalskog u ovaj grad, koji sigurno to i zaslužuje, kaže kašiten Crnomarković.

Predsednik OFK „Kikinda 1909“ Luka Radujko kaže da je ponosan na igrače, koji su uprkos teškoj utakmici i uz loše vremenske prilike, uspeli da klub uvedu u Vojvođansku ligu „Istok“, o kojoj kaže:

-Ulazimo u novu sezonu sa ambicijama da dođemo do višeg ranga. Videćemo šta će biti. Treba razgovarati sa igračima koji su sad tu i sa potencijalnim pojačanjima, pa ćemo videti.

Ovom utakmicom i zvanično je završena sezona za kikindske fudbalere. Nakon kraćeg odmora slede pripreme, pa novi dueli, ovoga puta u višem takmičarskom rangu. Budući da ih tu ponovo očekuje lokalni derbi, nema sumnje da će predstojeće prvenstvo doneti mnogo uzbuđenja na kikindskim stadionima.