Održano takmičenje „Šta znaš o zdravlju“

U susret 7. aprilu, Svetskom danu zdravlja, Crveni krst Kikinda već tradicionalno je organizovao takmičenje, u kojem su učenici starijih razreda osnovnih škola i srednjoškolci odmeravali znanje iz oblasti zdravlja, posebno za adolescentni period.

Ove godine se desilo po prvi put da je na takmičenju učestvovalo više osnovaca nego srednjoškolaca, što je po mišljenju dr Gordane Bistričić veoma pohvalno, pogotovo za nastavnike. Pobednici takmičenja su Marijana Bunčić iz bašaidske Osnovne škole „1. oktobar“ i Nedeljko Nešić iz Srednje stručne škole „Miloš Crnjanski“, koji su pokazali zavidno znanje.

-Osim pobednika, mi smo rangirali prva tri mesta. Ostala deca takođe su pokazala zavidno znanje. Neki su se malo uplašili, jer je jedno usvojeno znanje, a drugo reprodukcija istog. Nama nisu bitna samo mesta, jer je svako ko se takmičio pobednik, kaže dr Bistričić, koja je i predsednik Komisije za zdravtvenu delatnost kikindskog Crvenog krsta.

Nedeljko Nešić učenik je drugog razreda smera medicinski tehničar Srednje stručne škole „Miloš Crnjanski“. On je osvojio prvo mesto na takmičenju u kategoriji omladinaca. Po njegovom mišljenju, za ovakav plasman zaslužan je veliki rad i usvajanje znanja iz svih predmeta:

-Ne mogu da izdvojim nijednu oblast, jer je sve bitno u zdravlju. Najteže mi je bilo da savladam temu koja govori o drogama. Pripremao sam se dve-tri nedelje sa profesoricom i planiram da nastavim da proširujem znanje.

Prvoplasirane učesnike u obe kategorije očekuje se pokrajinska smotra znanja , koja će se održati 12. aprila, u organizaciji Crvenog krsta Vojvodine. Svake godine fokus je na jednoj posebnoj temi, a ove godine je u pitanju depresija.