Održano gradsko vatrogasno takmičenje

Održano gradsko vatrogasno takmičenje

Bašaid je bio domaćin takmičenju dobrovoljnih vatrogasnih društava sa teritorije grada Kikinde. Šta znaju na poligonima i kako savladavaju prepreke pokazali su članovi svih 10 dobrovoljnih vatrogasnih društava od podmlatka do seniora.Podršku ovo događaju dala je i gradska uprava.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-Vatrogasni savez grada Kikinde jedan je od najboljih u Vojvodini. Vatrogasci dobrovoljci veoma su važni u odbranama od svih elementarnih nepogoda, a lokalna samouprava u proteklom periodu maksimalno se potrudila da im pomogne kupovinom neophodne opreme. Pored toga rad društava finansiramo na godišnjem nivou. U narednom periodu potrudićemo se da obnovimo vozila koja imaju jer su stara 40 i 50 godina – rekao je Milivoj Linjački, član Gradskog veća.

Takmičenju su se odazvale i muške i ženske ekipe svih društava. Erne Talpai, predsednik Vatrogasnog saveza Kikinde napominje da je uključivanje mladih veoma značajan za očuvanje dobrovoljnih vatrogasnih društava:

Dece je sve manje, a u našim društvima oni mogu da nauče dosta korinsih stvari. Svest o dobrovoljnom radu i volontiranju je ono što razvijamo kod njih. Što se tiče rada društava ova godina je drugačija od prethodnih jer smo imali više problema sa vodom nego sa požarim.

Prva mesta na takmičenju u kategorijama podmladak žene i muškarci osvojile su ekipe iz Bašaida i Morkina. U kategoriji juniori žene i muškarci najbolji su bili Sajanci. Od ekipa A i B , takmičari do 30 godina, prva mesta za žene pripala su Iđošu i Kikindi, dok su u istim kategorijama, ali u muškoj konkurenciji pobedili Rusko Selo i Novi Kozarci. Svi oni stekli su pravo da učestvuju na okružnom takmičenju u Kanjiži.