Održana gradska smotra recitatora

Na tradicionalnoj smotri recitatora, koja je organizovana u Kulturnom centru, u protekla tri dana učestvovao je 71 školarac sa teritorije Grada Kikinde. Tema takmičenja nosila je naziv „Pesniče naroda mog“, a danas su nastupali srednjoškolci. Žiri, koje su ove godine činili profesorica književnosti Marija Tanackov, glumice Marija Ostojić i Jovana Popov i profesorice razredne nastave Stanislava Hrnjaki i Eržebet Savanović, ove godine imao je veoma težak zadatak.

Mi smo srećni što je i ove godina gradska smotra recitatora uspešno završena i što smo mogli da vidimo veliki broj učesnika. Posebno nas raduje što su takmičari pripadnici generacija koje nemaju odnos prema poeziji kakav se nekada negovao, istakla je Marija Tanackov.

Zbog toga je važno od ranog detinjstva negovati veštinu recitovanja. Osim na srpskom, u našem gradu poezija se govori i na mađarskom jeziku.

Veoma sam zadovoljna, jer sam i ove godine mogla da čujem prelepe stihove na mađarskom jeziku. Žao mi je što ove godine nije bilo starijih osnovaca iz škola u kojima se uči mađarski jezik, rekla Eržebet Savanović.

U nastavak takmičenja plasirali su se Nikoleta Morotvanski, Jovana Tunić, Nataša Laković i Dragan Rankov, kao i jedanaestoro osnovaca. Oni će 5. marta u Čoki učestvovati na zonskoj smotri recitatora.