Održan turnir „Mičurin Mirče Berar”: Ekipa „Kikinde” prvoplasirana

Na petom memorijalnom rukometnom turniru „Mičurin Mirče Berar“ najbolja je bila ekipa Ženskog omladinskog rukometnog kluba „Kikinda“.

Drugoplasirane su bile igračice ekipe „Tisa Volan“ iz Mađarske, dok je tim „Žombolja“ bio treći, a četvrti „Radnički“ iz Bajmoka:

-Turnir je protekao dobro, uprkos tome što smo imali malih poteškoća zbog lošeg vremena. Učesnici su zadovoljni, kao i devojke. Ponosni smo što je ova lepa tradicija nastavljena i nadamo se da ćemo i u narednim godinama uspeti da međunarodne turnire, kao i da u njima učestvuje više ekipa. Nadamo se i da ćemo ovaj turnir iduće godine podići na viši nivo, jer je svojom zaostavštinom prof. dr Mičurin Berar to i zaslužio, naglasio je trener u ŽORK „Kikinda“ Dragan Mrakić.

Gosti iz Rumunije godinama su deo ovog turnira, koji kroz sport spaja tri države.

-Srbija, Rumunija i Mađarska se na ovakav način povezuju. Rado se odazivamo na poziv da budemo deo ovog turnira. Dolazimo ovde sa velikim zadovoljstvom, a posebno lepu saradnju imamo sa trenerom Mrakićem, koji je dugo radio u Rumuniji. Kad god dođemo, lepo se osećamo, uživamo i u narednim godinama ćemo se sigurno odazivati ovakvim pozivima. Drago nam je što i ekipa iz Kikinde dolazi kod nas, kao i u Mađarsku, u Morahalom. Grad Kikinda ima odličnu saradnju sa Opštinom Žombolj, a deo te saradnje su i naši susreti, istakao je trener RK „Žombolj“ Marijan Rika.

Na završnici turnira, učesnicima se obratio profesor u penziji i prijatelj Mičurina Berara Joca Tanackov, koji je izrazio želju da hala SC „Jezero“ u skorijoj budućnosti ponose ime profesora Berara. Ovu ideju podržali su i u klubu domaćina, jer ističu da je svojim radom i rezultatima Mičurin Berar to zaslužio.