Održan Sajam zapošljavanja

U sali „Partizana“ održan je deseti Sajam zapošljavanja, u organizaciji kikindske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje i Gradske uprave. Ovo je samo jedna od mera borbe protiv jednog od najvećih problema u našoj zemlji, istakao je Miodrag Bulajić, član Gradskog veća zadužen za privredu, koji je i otvorio Sajam:

Mi smo kao grad u prethodnom periodu izdvojili preko 10 miliona dinara za posebne programe: samozapošljavanja, novozapošljavanja, stručne prakse i po osnovu javnih radova. Ove godine planiramo da iz budžeta izdvojimo tri miliona dinara za javne radove. Takođe, izdvojićemo milion dinara za nabavku osnovnih sredstava za mala i srednja preduzeća. Interesantno je da je po osnovu samo javnih radova preko 600 lica dobilo posao.

Ovo je veoma važno za Gradsku upravu, jer se tako prave uštede u budžetu. Sajam zapošljavanja spada u već tradicionale događaje našeg grada, naglasila je Jelena Mitrović, direktorica Nacionalne službe za zapošljavanje – filijala Kikinda. Ovakvi događaji važni su kako za nezaposlene, tako i za poslodavce.

-U svakom slučaju, mnogo im znači, a posebno našim nezaposlenim licima, jer mnogi od njih ne mogu da dođu do poslodavaca. Naša uloga i zadatak je da im to omogučimo, kao što smo to uradili danas i prethodnih godina, kaže Jelena Mitrović, direktorica NSZ – filijala Kikinda.

Naši sugrađani, koji su posetili sajam, traže posao već duže vreme. Veruju da će direktan kontakt sa poslodavcima pobošljati njihovu šansu da nađu zaposlenje.

Poslodavci su tražili kandidate različitih uzrasnih kategorija i obrazovnih profila. Traženi su kuvari, konobari, profesori stranih jezika, tekstilni radnici, trgovci, ekonomisti, inženjeri, zanatlije, kao i nekvalifikovana radna snaga. Na Sajmu zapošljavanja predstavilo se 20 poslodavaca, koji su tražili 165 radnika.