Održan koncert duvačkog orkestra DVD-a

 

Duvački orkestar dobrovoljnog vatrogasnog društva osnovan je 1933. godine i jedan je od najstarijih orkestara ovakvog tipa u zemlji. Kikinđani su imali priliku da uživaju u njihovom izvođenju koračnica, marševa, klasične, ali i popularne muzike u okviru manifestacije “Kikindsko leto” .

 

 

 

 

 

 

 

-Zahvaljujemo Kancelariji za turizam što nas je već drugu godinu zaredom uvrstila u program “Kikindskog leta”. Čast nam je da nastupamo za naše Kikinđane – istakao je Albert Nađ, vođa orkestra.

Pored trube, okupljeni su imali priliku da uživaju i u tamburaškoj muzici.

Želja nam je bila da se na jednom mestu okupe dve tradicije. Mokrin ima dugu tradiciju tamburaške muzike, a Kikinda duvačkog orkestra. Stoga nije bilo dileme i u goste smo pozvali tamburaški orkestar KUD-a “Mokrin”. To je ujedno bila najava njihovog koncerta u okviru “Kikindskog leta” koji će biti održan 18. avgusta – dodaje Nađ.

Naš sagovoornik ističe da je rad orkestra ove godine prepoznat i van Kikinde:

-U junu smo bili drugi na Međunardnom takmičenju duvačkih orkestara u Zrenjaninu. U konkurenciji je bilo osam orkestara iz Rumunije, Mađarske i Srbije.

Duvački orkestar tokom cele godine prima nove članove. Nađ napominje da nije bitno da li je neko do sada svirao ili ne, nego da je najvažnije da ima želju da nauči da svira na nekom od duvačkih instrumenata.