Odred izvidjaca “Proka S Plavi” pobednici na ovogodišnjem “Susretu poletaraca”

Na  „Susretu poletaraca“, koji je održan u Decijem selu u Sremskoj Kamenici Odred izvidjaca “Proka S Plavi” je u konkurenciji 13 ekipa osvojio prvo mesto i prelazni pehar. Poletarci Odreda „Proka S.Plavi“ su prvi put samostalno nastupali u svojoj kategoriji, a u okviru takmičenja „Susreti poletaraca“. Takmičenje se odvijalo  u deset disciplina, a Kikinđani su pokazali najveću spremnost i veštinu. Sa poletarcima u pratnji bili su i clanovi staresinstva Odreda, koji su takmicenje iskoristili i kao radni sastanak sa domacinima Jovanom i Danicom Kocevski. Kako je navela Maja Gogić, kojoj ovo nije prvi put da vodi poletarce, premda su imali relativno kratak rok za pripremu, srećni su što rezultati ipak nisu izostali.

     

Izviđači su svoje prvo veliko predstavljanje imali u okviru takmičenja za najlepšu izviđačku pesmu. U stvaranju i uređivanju numera pomagao im je Dejan Dobrečević, koji je komponovao tekst i od tada je u redovima odreda. Kako je naveo, sa poletarcima se dosta radi, te se i  očekivalo da će osvojiti  neki od plasmana. Jedan od najmlađih, ali i od vrlo aktivnih u odredu je desetogodišnji Vladimir Šibul, koji kaže da je bilo i zanimljivo, ali i da je bilo i malih nedoumica. Ivana Vlačić je od septembra u odredu. Kako kaže, pehar su zaslužili, a ujedno im to priznanje znači i kao podsticaj za sledeća nadmetanja.

      

Članovi Odreda “Proka S Plavi” već početkom aprila planiraju sledeću akciju i to u vidu podrške jubileju, koji će organizovati UG “DORA” u Omladinskom naselju.