Odobreno 24,5 miliona dinara za sufinansiranje sporta

Konkursi za sufinansiranje projekata iz oblasti sporta su završeni, a Gradsko veće donelo je odluku o raspodeli sredstava.Udruženja, organizacije i sportski klubovi mogli su da konkuršu za tri oblasti: posebne programe sportskih klubova, za plaćene trenere i osnovne aktivnosti.
-Lokalna samouprava, u skladu s zakonom, ukazala je poverenje Sportskom savezu Kikinde da pregleda konkursnu dokumentaciju, kao i da na osnovu toga predložimo finansiranje projekata. Za svaku oblast bile su određene različite komisije – istakao je Milorad Aleksić, predsednik Sportskog saveza Kikinde.
Za plaćene trenere pristiglo je 20 programa, za osnovne aktivnosti 35, dok je za posebne programe pristigao 71 projekat, od kojih je kod 10 programa konkursna dokumentacija bila neispravna.


Za osnovne aktivnosti odobrena su 33 projekta koji će se finansirati sa 16 miliona dinara. Za odobrenih 48 projekata po konkursu posebnih programa biće izdvojeno 2,5, a za deset plaćenih trenera šest miliona dinara.
-Sa 115.000 dinara mesečno, što je i najveća odobrena suma, biće finansiran rad ŽORK “Kikinda”, kao jedinog superligaša u gradu, uz Džudo klub “Partizan” koji je odnedavno u najjačoj ligi.Najmanje sredstava, po 10.000 dinara na mesečnom nivou odobrena su: Udruženju sportskih ribolovaca “Šaran”, Teniskom klubu “Jezero”, Atletskom klubu “Trim” i Planinarskom društvu “Kinđa” – rekao je Aleksić.
Klubovi koji su od posebnog značaja za grad finansiraće se i dodatnim sredstvima. Po ovom osnovu ŽORK “Kikinda” dobijaće 45.000 dinara mesečno, PVK “ŽAK” 43.000, po 30.000 dobijaće KK “Velika Kikinda” i PK “Kikinda”, a po 20.000 dinara Džudo klub “Partizan, MRK “Kikinda” i FK “Kikinda 1909”.